fbpx

Fit & Vitaal

TBT is een groepstraining voor het hele lichaam. Bij TBT verbeteren we het uithoudingsvermogen, core, kracht en lenigheid. Kortom je voelt je fitter en ziet er beter uit.

Fit & Vitaal is een Fitnesstraining in een kleine groep (8-10 personen) voor het hele lichaam. Het is vooral een training om weer Fitter te worden. Bij Fit & Vitaal proberen we uithoudingsvermogen, balans, core, kracht en lenigheid in één workout te stoppen. Uithoudingsvermogen om het hart, de longen en het vaatstelsel te verbeteren.

De balans om de coördinatie te verbeteren zodat we op oudere leeftijd minder kans hebben om te vallen. Het trainen van de core is voornamelijk om de houdingsspieren te verbeteren en zodoende minder last van rug en nek te krijgen. Kracht is belangrijk om de skeletspieren te versterken zodat we de dagelijkse bewegingen kunnen volhouden, boodschappentas(sen) kunnen tillen en verhoogd ook de verbranding van ons voedsel.

Naarmate we ouder worden merken we ook dat de lenigheid achteruit gaat, door lenigheidsoefeningen (stretching) en mobiliteitsoefeningen behouden we onze lenigheid en verbeteren we de mobiliteit. Kortom er zijn nogal wat voordelen indien je deze trainingen volgt. Fit & Vitaal wordt gegeven in de Fitnesszaal en meerdere keren per dag.