fbpx

Nieuws Van de Kamp Sport

30 juni 2020
Morgen is de heropening van onze sportschool. Eindelijk na 3,5 maand mogen we weer open. Jullie komen toch ook? Meldt je via vdksport@gmail.com aan voor een activiteit. Zie Lesrooster.

18 mei 2020
Beste leden van Van de Kamp Sport,

Vorige week mochten de volwassenen ook weer beginnen met buiten sporten. De animo was overweldigend en fijn om jullie weer even te spreken. Het corona-virus heeft hoe dan ook op iedereen invloed, sommige zijn hun baan kwijt, anderen hebben één van hun dierbaren verloren, weer anderen komen om in het werk, etc.

Gelukkig kunnen alle leeftijdsgroepen weer sporten. Sporten is om vele redenen belangrijk namelijk stressreductie, training van hart, longen en vaatstelsel, verbetering van beweging door training van de spieren, gewichtsbeheersing, etc.

Het nieuwe rooster is zo samengesteld zodat er voor iedereen wel een les is die je kunt volgen.
De Fitwalk 18+ is een les waarin je ongeveer 4 km wandelt en tussendoor diverse spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam doet. Er wordt een tube meegenomen. Dit is een elastiek met aan beide uiteinden handvatten. Deze worden na elke training schoongemaakt.

Bootcamp 13-18 jaar en Bootcamp 18+ dit is een afwisselende training waarbij kracht, conditie, snelheid, balans, coördinatie en flexibiliteit de revue passeren. Het kan ook zo zijn dat je een stuk gaat hardlopen, dan een natuurlijke hindernis pakt en weer verder rent naar een volgende oefening. Kortom het blijft elke keer weer een verrassing.

JudoBootcamp 4-12 jaar dit lijkt op de bootcamp hierboven maar er wordt ook gestoeid op het gras en er worden meer speelse vormen en spelletjes aangeboden.

In de bijlage vind je het aangepaste rooster per 18 mei 2020 versie 4.

Volgende stap!!!
Op dinsdag 19 mei zal minister Rutte weer een persconferentie houden. Wij hopen dat er weer een versoepeling wordt doorgevoerd m.b.t. sporten in de sportschool. Wij zijn de sportschool nu aan het klaarmaken op de 1,5 meter maatschappij. Dan zou het fitness, Spinning, Thai-Bo, Pilates, Bagtraining, Powerpump en groepstrainingen in de fitnesszaal weer opgestart kunnen worden. Zodra er meer bekend is brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

Online lessen

Voor onze andere trouwe leden hoop ik dat jullie al gebruik maken van onze online lessen via FitSnacks.Tv. Bij FitSnacks.Tv is er voor eigenlijk iedereen wel een leuke en fijne workout. Heb je niet zoveel tijd dan pak je een workout van 7 of 12 minuten. Wil je wat langer dan kun je kiezen voor de live workouts op maandag t/ vrijdag om 19.30 uur, een cycle workout of een andere workout van ongeveer 30 minuten. Beng je onze toegangscode kwijt mail dan naar vdksport@gmail.com, dan zullen wij deze zo snel mogelijk naar je toesturen.

Volg je ons al via Facebook en of Instagram (Van de Kamp Sport), deel dan jullie ervaring met ons of like ons!!!

Disney en judo
Voor onze jeugdleden hebben we via schooljudo leuke werkboeken over de schooljudo waarden.

Tijdens Schooljudo werken de kinderen zowel op de judomat als in de klas aan de 7 Schooljudo waarden. In de klas spelen de karakters van Disney een belangrijke rol. Aan de hand van videofragmenten uit Disney-films maken de kinderen gezamenlijk opdrachten. Op deze manier brengt Disney de Schooljudo waarden tot leven. Daarmee toveren we samen een glimlach op het gezicht van ieder kind.

Schooljudo’s samenwerking met Disney’s is onderdeel van de internationale belofte van het entertainmentbedrijf om haar verhalen en karakters in te zetten om gezonder leven makkelijker te maken voor families.
Elke week zullen we een werkboek sturen over Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid en Discipline

Per week kan uw zoon of dochter een werkboek maken. In dit werkboek staan 4 opdrachten. Door middel van Disneyfilms kunnen jullie hier samen met ouders/verzorgers/broers of zussen mee aan de slag. Heb je de films niet in huis? Probeer het dan eens op YouTube, via Disney Channel, of verzin je eigen verhaal!
Het vierde werkboek gaat over beheersing en kunnen jullie vinden in de bijlage. Ook vinden jullie in de bijlage een leuke kleurplaat. Kijk snel!!!
Mocht je de andere drie werkboeken nog niet ontvangen hebben en wilt ze ook graag mail naar vdksport@gmail.com

Tot zover de nieuwsbrief!
We hopen jullie snel weer te mogen ontvangen in onze sportschool met uiteraard, gepaste afstand

Met sportieve groeten,

Team van de Kampsport

 

10 mei 2020
Beste leden van Van de Kamp Sport,

Ik wil jullie op de hoogte brengen van helaas slecht nieuws. Vanmiddag ging ik langs de sportschool om te kijken of de tent en het materiaal er nog stonden. Er stond namelijk behoorlijk wat wind. Ik zag al dat het niet veel harder moest gaan waaien. Ik ben toen naar huis gegaan om materiaal te gaan halen om hem nog vaster te zetten. Ondertussen begon het nog harder te waaien. Intussen werd ik door verschillende mensen benaderd dat de tent verplaatst was. Van een oud lid kreeg ik ondertussen een foto doorgestuurd en zag dat de tent zeker 50 meter verderop in een boom gewaaid was. Toen ik er aankwam was ik behoorlijk down en verdrietig. Je probeert er alles aan te doen om jullie weer te laten bewegen, heb vier dagen van ‘s morgens 08.00 tot midden in de nacht doorgewerkt om dit te realiseren. En ineens is alles afgelopen.

Maar we geven niet op!!! Ben direct gaan kijken wat we dan nog wel kunnen aanbieden. De activiteiten die in de tent zouden plaatsvinden kunnen helaas niet doorgaan.
In plaats van Fit & Vitaal hebben we Fitwalk 18+. Dit is een buitenprogramma waarin wandelen met je eigen groep gecombineerd wordt met tussendoor spierversterkende oefeningen. En natuurlijk wel allemaal op 1,5 meter

Voor de judo-, karate- en jiu-jitsugroepen trainen we ook buiten met JudoBootcamp waarin we judo-, karate- en jiu-jitsuvaardigheden afwisselen met Bootcampoefeningen. Ook zullen wij met deze groepen leuke beweegspelletjes doen.

De Bootcamps voor de 13-18 jaar en 18+ gaan gewoon door volgens de planning.

Morgenochtend is de receptie aanwezig van 08.30-11.00 uur en van 15.30-20.30 uur. Mochten jullie vragen hebben bel dan gewoon, want er is in een korte tijd zoveel veranderd. Zie ook het rooster in de bijlage.

Ik hoop dat er aanstaande dinsdag goed nieuws komt van onze minister en dat we op zeer korte termijn gewoon open kunnen en uiteraard op 1,5 meter.

Het klopt toch niet dat bouwmarkten overvol zijn dat Ikea weer open gaat, dat restaurants, terrassen, kappers, masseurs, etc. open gaan en dat wij als sportschool niet open kunnen. Wij zouden in de fitnesszaal per uur 10 mensen op 350 m2 plaatsen, 6 mensen spinnen op 70 m2, thai-Bo, Pilates, pump 12 mensen op 160 m2 en de kinderen van 4-12 jaar zouden gewoon weer hun eigen les kunnen volgen. Deze kinderen gaan maandag weer naar school en krijgen dan ook gymlessen binnen.

 

Wij hopen jullie deze week weer allemaal te zien

 

Met sportieve groeten,

Team van de Kampsport